Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ion Ștefăniță a făcut o expertiză prealabilă a Filarmonicii

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ștefăniță
Ion Ștefăniță - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a făcut o expertiză prealabilă a clădirii Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, distrusă de incendiul puternic.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Directorul Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor, Ion Ștefăniță, a declarat pentru Sputnik Moldova că dimineață a făcut o expertiză a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” și a constat că focul a mistuit 80 la sută din clădire.

În sfârșit, a fost stins focul la Filarmonică Națională>>>

”În urma incendiului, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” are probleme la rezistență și doar 20 la sută din clădire poate fi păstrată. Am ajuns la concluzia că trebuie construită o nouă clădire, cu păstrarea fațadei din strada Mitropolit Varlam. Evident, clădirea va fi demolată. Am observat că partea de vest a Filarmonicii, în trei niveluri, construită în 1960 nu a fost afectată”, a menționat Ion Ștefăniță.

Astăzi, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că va fi anunțat un concurs public de proiect a construcției Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”. Totodată,  șeful statului spune că va lansa o campanie națională de colectare a fondurilor pentru construcția unei clădiri noi și a îndemnat toți cetățenii să contribuie cu cât vor putea în acest sens. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0