Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE a redus tariful la energia electrică de la „Energocom”

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaОсветительные лампы
Осветительные лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a redus cu 15 bani tariful pentru energia electrică furnizată de „Energocom”. Ponderea energiei electrice furnizate de „Energocom” pe piață este mai mică de 20%.

CHIȘINĂU, 25 sept - Sputnik. Prețul pentru un kilowatt de energie electrică furnizat de întreprinderea „Energocom” va fi de un leu și 20 de bani (1,2 lei), cu 15 bani mai mic decât tariful actual. Decizia a fost luată de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) într-o ședință din 25 septembrie și va intra în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.

Лампы - Sputnik Moldova
Societate
Energia electrică s-a ieftinit - noile tarife aprobate astăzi de ANRE

Reducerea tarifului a fost inițiată chiar de furnizorul de energie electrică „Energocom”. Reducerea prețului cu 15 bani se datorează excedentului tarifar acumulat în perioada ianuarie-mai 2020, care trebuie returnat de întreprindere.

În luna mai a acestui an, tariful pentru energie electrică a fost deja redus cu 23 de bani, constituind un leu și 35 de bani (1,35 lei) pe kW/oră.

Atunci, ANRE a susținut că ponderea energiei electrice furnizate de „Energocom” pe piață este mai mică de 20% și nu afectează în mod semnificativ tariful pentru utilizatorii finali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0