Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Și astăzi, un număr extrem de mare de infectări cu COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakСкорая помощь
Скорая помощь - Sputnik Moldova
Abonare
În ultimele 24 de ore au fost confirmate în laborator 721 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 48.953 de cazuri. Alte 8 persoane infectate au decedat.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Astăzi au fost anunțate 721 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintr-un număr total de 2.621 de teste (primar – 2.440 şi repetat – 171). 

Ученики во время измерения температуры на входе в одну из школ в Риме  - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon spune că nu și-ar dori o „Carantină-2”

Cinci cazuri sunt de import (Ucraina-1, Emiratele Arabe Unite-1, Italia-1, Spania-1, Marea Britanie-1).

Ministerul Sănătății a informat că au murit alte opt persoane infectate cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 1.252 de cazuri.  

Totodată, în ultimele 24 de ore, alte 572 de persoane au fost tratate și externate.

Ministerul Sănătății oferă detalii despre starea de sănătate a persoanelor infectate: 592 sunt în stare gravă (35 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.345 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Inaugurare a Centrului de Preluare a Apelurilor de Urgență al Serviciului 112. - Sputnik Moldova
Societate
Efectul COVID-19: Agresivitatea a sporit printre moldoveni

Reamintim că ieri a fost raportat un număr-record de infectări noi cu COVID-19: 786 de cazuri.

Din martie și până acum, 48.953 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Republica Moldova. Un număr de 36.643 de persoane au fost tratate, iar numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 1.252 de cazuri.

Rata de răspândire a COVID-19 este mare în Republica Moldova, una dintre cele mai înalte la nivel european. Autoritățile din medicină au semnalat acest fapt pe 23 septembrie, într-o ședință la care au participat și reprezentanți ai agențiilor guvernamentale cu competențe în diverse sectoare ale economiei.

„Incidența COVID-19 este destul de mare, suntem printre primele state la nivel european – 13.657 de cazuri la un milion de locuitori. Mortalitatea este de 354 de cazuri la un milion”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Constantin Râmiș.

În ultimele cinci săptămâni, s-au înregistrat peste 3.000 de noi cazuri, a crescut și numărul de decese cu 25%, potrivit lui Constantin Râmiș. Vârsta medie a persoanelor contaminate constituie acum în Moldova 46,6 ani.

O jumătate dintre cazurile noi de îmbolnăvire se înregistrează în Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0