Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

OSCE are o misiune oficială de observare la prezidențiale

© Photo : OSCE / Mikhail EvstafievФлаги ОБСЕ
Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, biroul din Republica Moldova, va avea o misiune de observare a alegerilor din 1 noiembrie.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Biroul OSCE a deschis o misiune oficială de observare a alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie în Republica Moldova. Astfel, la invitația autorităților de la Chișinău, 11 experți cu sediul în Chișinău și 24 de observatori pe termen lung vor fi repartizați în toată țara începând cu 30 septembrie.

ЦИК  - Sputnik Moldova
Societate
Scutiți de carantină: Observatorii la alegeri și jurnaliștii străini nu vor sta în izolare

Suplimentar, Biroul va solicita statelor participante să delege 200 de observatori pe termen scurt, care vor ajunge cu câteva zile înainte de ziua alegerilor.

Rolul observatorilor este de a monitoriza îndeaproape toate aspectele alegerilor, inclusiv posibilele evoluții post-electorale. În cadrul observărilor misiunea va avea întâlniri cu reprezentanții autorităților de stat și ai partidelor politice, cu candidații, precum și cu reprezentanții societății civile, mass-media și ai comunității internaționale.

În ziua alegerilor, observatorii OSCE vor fi prezenți, alături de cei din partea Delegației Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la deschiderea secțiilor de votare, a procesului de votare, la numărarea buletinelor de vot și tabelarea rezultatelor.

De precizat, Comisia Electorală Centrală a constituit Oficiul de protocol al observatorilor internaționali, responsabil de coordonarea activității misiunilor de observare a alegerilor. Printre observatorii internaționali acreditați de CEC sunt și 21 de persoane din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0