Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Euro continuă să piardă din preț: Curs valutar 24 septembrie

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Euro pierde din putere, iar dolarul american continuă să-și întărească poziția. Asta arată datele Băncii Naționale pentru ziua de astăzi.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik.  La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru joi, 24 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,68 lei, un euro – cu 19,53 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,01 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb 24.09.2020
Euro continuă să piardă din preț: Curs valutar 24 septembrie - Sputnik Moldova
Ratele de schimb 24.09.2020

Astfel, euro a scăzut cu șapte bani, iar leul românesc cu 2 bani. În schimb dolarul american s-a întărit cu 2 bani. În același timp, hrivna ucraineană și rubla rusească își mențin valoarea de miercuri.

Muncitor Exdrupo - Sputnik Moldova
Locuri de muncă bine plătite – cum este posibil acest lucru în Moldova
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0