Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost stabilită data ședinței șefilor de stat din CSI - detalii

© The press-service of the President of Republic of Kyrgyzstan / Sultan DosalievФлаги государств СНГ. Архивное фото
Флаги государств СНГ. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
În legătură cu măsurile de securitate aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea va avea loc în format online.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Ședința liderilor și miniștrilor de Externe din statele membre ale Comunității Statelor Independente este programată pentru 15 și 16 octombrie, a informat serviciul de presă al Comitetului Executiv al CSI.

În legătură cu măsurile de securitate aplicate în contextul pandemiei COVID-19, ședința se va desfășura în format online.

Subiectul principal al discuțiilor va fi chestiunea privind procedura de semnare a tratatelor internaționale la aceste ședințe.

S-a ajuns la un acord în acest sens la o ședință a Consiliului Reprezentanților Permanenți și Plenipotențiari ai statelor CSI, care a avut loc pe 22 septembrie la Minsk. Au participat președintele Comitetului executiv al CSI, Serghei Lebedev, adjuncții săi și angajații Comitetului Executiv.

Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Premierul Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a CSI

În cadrul ședinței au fost confirmați candidații șefilor misiunilor de observatori din CSI pentru alegerile prezidențiale din Republica Tadjikistan, din 11 octombrie, și pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova, din 1 noiembrie 2020.

Misiunea în Tadjikistan va fi condusă de președintele Comitetului executiv Serghei Lebedev, iar în Moldova - de prim-adjunctul Victor Guminski.

În cadrul ședinței a fost discutată de asemenea punerea în aplicare a dispozițiilor Acordului privind zona de liber schimb, din 18 octombrie 2011. A fost remarcată necesitatea unor lucrări suplimentare pentru eliminarea barierelor comerciale dintre părțile la tratat, care ar trebui să servească drept una dintre cele mai importante condiții pentru creșterea economică și dezvoltarea comerțului reciproc.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0