Premierul Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a CSI

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Ion Chicu a participat la reuniunea ordinară a Consiliului Șefilor de Guverne ai statelor membre ale Comunității Statelor Independente, care s-a desfășurat online.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Direcția Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova anunță că participanții la reuniunea au făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice și efectelor restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecției asupra proceselor economice.

Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Rusia
Rospotrebnadzor: Statele CSI vor fi consultate online în lupta cu COVID-19

„Pe fundalul crizei fără precedent generată de epidemia de Coronavirus, efectele căreia vor afecta toate dimensiunile de viață ale societății, confruntăm provocări comune și procesul de identificare a soluțiilor de răspuns va fi mai eficient când va exista comunicare directă și înțelegere reciprocă”, a declarat premierul moldovean.

Ion Chicu a susținut că există oportunități de a intensifica și diversifica cooperarea comercial-economică între statele CSI prin aplicarea în măsură mai largă a Acordului de Liber Schimb în cadrul CSI. Au fost menționate intențiile Guvernului de la Chișinău de a investi în reabilitarea infrastructurii naționale a drumurilor și modernizarea obiectelor de infrastructură energetică cu scopul de a crea condiții cât mai atractive pentru investitori și a industrializa economia țării.

Republica Moldova  a semnat acorduri de comerț liber cu 43 de state: cu Uniunea Europeană, Acordul Central European despre comerț liber (CEFTA), GUAM, CSI și Turcia, care oferă acces la o piață cu cca 880 milioane de consumatori.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0