Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sheriff e favorită cu Dundalk, dar antrenorul tiraspolenilor avertizează

© Sputnik / Miroslav RotariФинал кубка Молдовы по футболу 2019
Финал кубка Молдовы по футболу 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Având maximum de puncte după 10 etape în Divizia Națională, Sheriff Tiraspol vrea să aibă un parcurs cât mai lung și în actualul sezon al cupelor europene.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Echipa antrenată de croatul Zoran Zekic va întâlni joi pe teren propriu formația Dundalk, campioana în exercițiu a Irlandei.

Bayern Munchen vs Schalke 04. Bundesliga - Sputnik Moldova
Sport
Bayern le-au dat 8 goluri și celor de la Schalke 04!
La casele de pariuri Sheriff este favorită clară la calificare. Cota pentru o victorie a tiraspolenilor este de 1.75, în timp ce pentru Dundalk e doar 4.54.

”Nu cred că suntem favoriți. Dundalk e cea mai bună echipă din Irlanda din ultimii 20 de ani. Joacă de mult timp împreună. Nu vom avea voie să comitem greșeli, altfel putem fi pedepsiți. Nu e nici un avantaj că vom evolua la Tiraspol, pentru că se joacă fără spectatori”, a declarat antrenorul Zoran Zekic.

Sheriff a mai disputat un meci pe teren propriu în acest sezon a cupelor europene. Pe 19 august a dispus de Fola Esch din Luxemburg, cu 2-0, în preliminariile Ligii Campionilor. Ambii marcatori, Abang și Lukic vor lipsi în meciul cu Dundalk. Abang a părăsit-o pe Sheriff, iar Lukic este accidentat. De asemenea, contra irlandezilor nu vor putea juca Mudimu, Wilson și Cojocaru.

Sheriff a părăsit Liga Campionilor, după ce a cedat pe terenul campioanei Azerbaidjanului, Qarabag, cu 1-2. Golul de onoare al tiraspolenilor a fost marcat de columbianul Frank Castaneda, care este golgheterul Diviziei Naționale, cu 8 goluri.

Eliminată din Liga Campionilor, Sheriff își continuă aventura europeană în Europa League. În caz că va trece de Dundalk, echipa tiraspoleană va întâlni în play-off învingătoarea perechii KI (Insulele Feroe) - Dinamo Tbilisi (Georgia). Sheriff a mai jucat de 4 ori până acum în grupele Ligii Europa.

Ion Nicolaescu - Sputnik Moldova
Sport
Video: Ion Nicolaescu, dublă de senzație în Liga Europei
Unsprezecele probabil în meciul cu Dundalk: Mikulic, N`Diaye, Obilor, Parra, Cristiano, Petro, Kolovos, Bliznichenko, Mioc, Kapic, Castaneda.

Grecul Dimitris Kolovos este ultima achiziție a tiraspolenilor. Mijlocașul de 27 de ani a fost adus de la Panathinaikos. Anul trecut el a disputat 5 meciuri pentru naționala Greciei în preliminariile pentru Euro 2020. Debutul său pentru Sheriff s-a produs pe 18 septembrie la Orhei, împotriva Speranței. Tiraspolenii au obținut a 10-a victorie consecutivă din Divizia Națională cu un gol marcat în minutul 88 de ghanezul Richard Gadze.

Partida Sheriff - Dundalk este programată pentru 24 septembrie, la Tiraspol, de la ora 21:00. Brigada de arbitri va fi din Macedonia în frunte cu Aleksandar Stavrev. Meciul va fi transmis de postul TSV din Tiraspol.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0