Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din cauza căror judecători pute-n Capitală – Ce spune Ceban

© Sputnik / Mihai CarausМосковские архитекторы о стратегии развития Кишинева
Московские архитекторы о стратегии развития Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, vine cu un atac dur la sistemul judecătoresc despre care spune că "pute" atât la propriu, cât și la figurat.

CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Primarul municipiului Chișinău se ia la piept cu sistemul judecătoresc din Republica Moldova. El a venit astăzi cu acuzații dure la adresa acestuia chiar pe pagina sa de Facenook.

Judecător - Sputnik Moldova
Cine sunt judecătorii care i-au achitat pe indivizii ce au exploatat trei minore de 13 ani
"Pute în sistemul judecătoresc. Iar orașul se sufocă în urma unor decizii iresponsabile!" – în felul acesta își începe Ceban mesajul pe Facebook. El spune că astăzi Judecătoria Chișinău (sectorul Centru) a dat o decizie ce vizează activitatea Întreprinderii Apă Canal ce se ocupă de curățarea apelor reziduale ce provoacă mirosul urât din oraș.

"Mai nou, Judecătoria Centru a interzis SA „Apă-Canal” de a debranșa acei agenți economici și producători ce revarsă apele uzate de la întreprinderile de producere în canalizarea publică", scrie Ceban.

El spune că, după ce Primăria Chișinău a decis ca agenții economici să fie pedepsiți cu debranșarea pentru încălcările pe care le comit și din cauza cărora rezultă „putoarea” din Capitală și le-a dat termeni concreți pentru a-și construi stații de pre-epurare, fapt ce ar soluționa problema, judecători le vin în ajutor acestor agenți economici car produc putoarea din oraș.

"Din păcate, în ultima perioadă, tot mai des ne confruntăm cu decizii abuzive din partea unor instanțe de judecată și anume: acapararea terenurilor, permiterea construcțiilor ilegale, întoarcerea în funcții a unor persoane dubioase", scrie Ion Ceban.

Tramway in Kazan. (File) - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Când vor reapărea tramvaiele pe străzile Chișinăului
Mai jos el promite că Primăria va face publică lista agenților economici care nu respectă normele în domeniu și postea în facsimil decizia Judecătoriei Chișinău (sectorul Centru) în cazul la care s-a referit mia sus.

De aici aflăm că judecătorul Roman Pascari a interzis întreprinderii Apă Canal să deconecteze de la rețeaua de canalizare a unui SRL – "Svetlana Lux".

Deocamdată Judecătoria Chișinău nu a venit cu o reacție la acuzațiile grave aduse de acestei instituții de primarul Ion Ceban, dar nici reprezentanții SRL – "Svetlana Lux".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0