Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curs valutar 23 septembrie: Leul își întărește poziția

© Sputnik / Mihai CarausLei
Lei  - Sputnik Moldova
Abonare
Leul se apreciază astăzi în raport cu moneda unică europeană. Euro a pierdut 6 bani în cotațiile oficiale, comparativ cu ziua de marți. Celelalte principale valute de referință își mențin valoarea.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 23 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,66 lei, un euro – cu 19,60 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiCursul valutar BNM pentru 23 septembrie
Curs valutar 23 septembrie: Leul își întărește poziția - Sputnik Moldova
Cursul valutar BNM pentru 23 septembrie

Astfel, euro a scăzut cu șase bani, iar leul românesc cu un ban. În schimb, rubla rusească s-a întărit cu un ban. În rest, celelalte valute își mențin valoarea de marți. 

Валюта - Sputnik Moldova
Societate
Suportul financiar unic de 900 de lei: Iată când îl vor primi pensionarii
Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0