Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Nou record de infectări - atâtea nu au mai fost

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanții Ministerul Sănătății au prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Astăzi au fost confirmate 786 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Asta după ce au fost realizate 3 500 de teste, dintre care primar - 3 177. Din numărul total de infectări, 7 sunt de import. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 48 232 de cazuri. 

Remdesivir - Sputnik Moldova
Societate
Primul medicament anti-Covid, în curând gratuit în Moldova
Astăzi au fost confirmate 53 de infectări în rândul lucrătorilor medicali. S-au îmbolnăvit 23 de medici, 21 de asistenți medicali și 9 angajați din rândul personalului auxiliar.

În prezent, 564 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 35 sunt conectați la aparate de respirație artificială. Între timp, alte 529 de persoane au fost tratate și externate. În total, 36 071 pacienți au fost vindecate de COVID-19

Totodată, Ministerul Sănătății anunță că astăzi 14 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Până acum, 1 244 de pacienți au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. 

La momentul actual, în tratament la domiciliu, sub monitorizarea medicului de familie, se află 9 395 persoane cu forme ușoare ale bolii, iar 16 046 persoane au finalizat tratamentul cu vindecare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0