Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Alte cazuri noi de infectare, doi medici decedați

© Sputnik / Evgeniy Epanchintsev / Accesați arhiva multimediaСотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой
Сотрудница Центра гигиены и эпидемиологии в Забайкальском крае за работой - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat date actualizate privind starea epidemică în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Alte 200 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova. Astfel, numărul total de la începutul pandemiei ajunge la 46 796 de cazuri. Din numărul de cazuri confirmate astăzi, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicalei. Mai exact, este vorba de 10 medici, patru asistenți medicali și trei angajați din rândul personalului auxiliar.

Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul - Sputnik Moldova
Societate
Peste 100 de elevi din Chișinău, infectați cu COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că starea de sănătate a 592 de pacienți este gravă. Dintre aceștia, 34 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Datele arată că astăzi au fost tratate și externate alte 382 de persoane, iar numărul total al vindecărilor este de 35 018 persoane. 

Totodată, din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus alte nouă persoane au murit. Este vorba de șase bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 45 și 83 de ani.

Cea mai tânără victimă, de 45 de ani, este medicul chirurg Iurie Solomon, care activa în cadrul Spitalului Clinic Municipal pentru Copii „Valentin Ignatenco”. El a fost internat în data de 10 septembrie la Spitalul Clinic Republican. Printre victime este și doctorul habilitat în științe medicale, disciplina de gastroenterologie, Departamentul Medicina Internă a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Alexei Sofroni. El avea 77 de ani și a decedat la fel din cauza complicațiilor post-COVID-19, rezultatul ultimului test fiind negativ, la data de 15 septembrie. Medicul urma tratament în cadrul Spitalului Clinic Republican, fiind internat la data de 25 august.

Până la ziua de astăzi, 35 de lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0