Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Iată care sunt regulile de vaccinare împotriva COVID-19

© Sputnik / Владимир Песня / Accesați arhiva multimediaВакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве
Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului ”Gamalei” a explicat ce reguli trebuie respectate la administrarea vaccinului anti-COVID.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Vaccinul împotriva coronavirusului nu poate fi administrat celor care sunt deja bolnavi de COVID-19, a precizat directorul Centrului de Cercetări pentru Electrochimie ”Gamalei”, Aleksandr Ghințburg, în cadrul mesei rotunde ”COVID-19 în Rusia: viziunea comunității profesionale”, care a avut loc la AIP ”Rossya Segodnya”, informează RIA Novosti.

”Preparatul numit vaccin nu este un preparat pentru tratament, este unul profilactic, acesta trebuie administrat până la apariția bolii”, a explicat specialistul.

Totodată, el a precizat că dacă persoana ”nu se află în stadiu de boală” și nu i-au fost identificați anticorpi, vaccinarea poate fi efectuată.

Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul „Vector” anti-COVID-19: Când va fi înregistrat

De asemenea, potrivit lui Ghințburg, pentru ca să fie permisă vaccinarea femeilor însărcinate este nevoie de studii clinice separate.

Vorbind despre vaccinarea persoanelor de peste 80 de ani, el si-a exprimat siguranța că aceștia ar trebui să folosească preparatul.

Conducătorul Centrului a vorbit de asemenea despre următoarea etapă a cercetărilor.

”În prezent a început deja etapa testărilor clinice postînregistrare, într-o accepție mai simplă, ea este numită etapa a treia a testărilor clinice, care are loc pe teritoriul orașului Moscova. Aceasta este o acțiune destul de costisitoare, deoarece include 40 de mii de voluntari care sunt analizați la toți parametrii, în aspectul dezvoltării diverselor forme de imunitate”, a comunicat Ghințburg.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Societate
OMS, recunoscătoare Rusiei pentru crearea vaccinului ”Sputnik V”

El a precizat că prima componentă a vaccinului au primit-o deja aproximativ două mii și jumătate de moscoviți, care nu au acuzat nici un fel de complicații în afară de ”cele neimportante care sunt stipulate în instrucțiunea cu privire la utilizarea vaccinului”.

Reamintim că Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, elaborat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI).

Președintele RFPI, Kirill Dmitriev, a declarat anterior că fundația a primit solicitări din 20 de state pentru procurarea a peste un miliard de doze ale vaccinului rusesc. Totodată, acesta a menționat că Rusia a convenit cu cinci state asupra organizării producției preparatului în cinci state, astfel încât capacitățile existente să permită producerea a peste 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0