Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un număr mare de infectări și 19 decese

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 22 sept. - Sputnik.  Astăzi au fost confirmate 650 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 2 565 teste, dintre care 2 355 au fost primare şi 210 repetate. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import: Ucraina - 3, Monaco - 2, Portugalia - 2, Cehia - 1, Turcia - 1.

Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul „Vector” anti-COVID-19: Când va fi înregistrat
Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 47 466. Din numărul total de persoane care au fost confirmate astăzi cu COVID, 30 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 5 medici, 18 asistenți medicali și 7 angajați din rândul personalului auxiliar.

În prezent, 562 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 33 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 401 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp, alte 524 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 35 542 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus 19 persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 81 de ani. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 230 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0