Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Măsuri speciale în Germania împotriva COVID-19

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСитуация у клиники "Шарите" в Берлине
Ситуация у клиники Шарите в Берлине - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a anunţat că Germania va introduce măsuri speciale pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului, dar şi împotriva gripei de sezon.

BUCUREŞTI, 22 sept – Sputnik, Doina Crainik. Germania urmează să înfiinţeze puncte centrale care se vor ocupa de persoanele cu simptome gripale, dar şi clinici pentru monitorizarea febrei și cu măsuri speciale de protecție destinate grupurilor de risc, în contextul în care sezonul rece ar putea duce la o creştere a numărului de infectări cu COVID-19.

„Este important să continuăm să protejăm grupurile de risc, persoanele afectate în mod deosebit (…). Testele preventive în serie în anumite zone sensibile, cum ar fi azilurile de bătrâni, fac parte integrantă din strategia de testare pentru toamnă și iarnă. Acolo trebuie să prevenim intrarea virusului și pentru asta trebuie să aplicăm cel mai înalt nivel de vigilență”, a precizat Jens Spahn, citat de ziarulromanesc.de.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Rusia
Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc
De asemenea, sunt planificate teste rapide bazate pe detecția de antigen, precum și noi cerințe din partea Ministerului german de Interne cu privire la perioadele de carantină pentru repatriații din zonele de risc.

„Suntem mult mai bine pregătiți decât în primăvară pentru orice ar putea veni”, a mai declarat ministrul la postul de radio german Deutschlandfunk. În Germania există în prezent mai multe paturi la terapie intensivă disponibile decât în Franța și Italia la un loc. În plus, ocuparea acestor paturi poate fi gestionată mai bine decât la începutul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0