Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc

© Пресс-служба АФК "Система" / Accesați arhiva multimediaПроизводство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе "Биннофарм"
Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății din Germania vrea să primească mai multe informații despre vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 sep – Sputnik. Ministrul Sănătății al Germaniei, Jens Spahn, a declarat că Berlinul și-ar dori mai multe informații despre vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Primul în lume: Cum a fost creat vaccinul rusesc anti-coronavirus

“În ceea ce privește problema vaccinului rusesc, ne-am dori să aflăm mai multe, pentru că nu există o transparență suficientă. Mereu are loc un schimb de informații la diverse niveluri, între instituții, unde există niște contacte tradiționale foarte bune”, a spus Spahn, fiind întrebat de jurnaliști despre poziția față de preparatul rusesc.

Reamintim că Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru profilaxia COVID-19, elaborat de Centrul Gamalei, în parteneriat cu Fundația Rusă pentru Investiții Directe (RFPI).

Președintele RFPI, Kirill Dmitriev, a declarat anterior că fundația a primit solicitări din 20 de state pentru procurarea a peste un miliard de doze ale vaccinului rusesc. Totodată, acesta a menționat că Rusia a convenit cu cinci state asupra organizării producției preparatului în cinci state, astfel încât capacitățile existente să permită producerea a peste 500 de milioane de doze pe an.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0