Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Echinocțiul de toamnă: Ce se întâmplă astăzi cu ziua-lumină

Заповедник "Плаюл Фагулуй"
Заповедник Плаюл Фагулуй - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi începe toamna astronomică, când are loc echinocțiul de toamnă. Ziua și noaptea sunt egale pe 22 septembrie 2020. Degrabă trecem la ora de iarnă.

CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Anul acesta toamna astronomică începe pe 22 septembrie, când ziua și noaptea sunt egale în orice punct geografic al globului pământesc. Singurele excepții le întâlnim în regiunile polare, potrivit astronomilor.

Apus de soare, bicicliști - Sputnik Moldova
Echinocțiul de primăvară - tradiții, obiceiuri și superstiții

Fenomenul astonomic se numește „echinocțiul de toamnă” și se produce anual în septembrie, în timp ce echinocțiul de primăvară are loc în luna martie.

În 2020, echinocțiul de toamnă se produce pe 22 septembrie, la ora noastră 16:31.

Soarele se va afla la această oră pe ecuatorul ceresc. Adică, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°, precizează, pe site-ul său, Observatorul Astronomic din București.

Din 23 septembrie, în emisfera nordică, adică și pe continentul european, durata zilei-lumină va scădea, iar în emisfera sudică va începe să crească.

Și în anul 2021 echinocțiul de toamnă se va produce pe 22 septembrie, iar în 2022 și 2023 – pe 23 septembrie.

Echinocțiul de toamnă ne amintește că degrabă vom trece la ora de iarnă. În ultima duminică a lunii octombrie (25 octombrie în 2020), la ora 03:00, pe teritoriul Republicii Moldova şi al altor ţări europene, acele ceasornicului vor fi date cu o oră înapoi - ora 3:00 va deveni ora 2:00.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0