Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce nu avem produse moldovenești pe rafturile magazinelor

© Sputnik / Mihai CarausRoman Chircă
Roman Chircă  - Sputnik Moldova
Abonare
Agricultorii pierd foarte mulți bani din cauza gestiunii incorecte a afacerilor - o spune economistul Roman Chircă. Expertul menționează că fermierii moldoveni ar trebui să învețe să-și comercializeze marfa, ceea ce le-ar aduce venituri suplimentare.
De ce nu avem produse moldovenești pe rafturile magazinelor

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", economistul Roman Chircă a explicat unele motive din care rafturile magazinelor din țară sunt pline cu produse de import, iar producătorii autohtoni se plâng în schimb că nu au unde să-și comercializeze marfa.

Potrivit lui, mulți proprietari ai lanțurilor comerciale preferă producția de import pentru că aceasta este ambalată corespunzător și standardizată, pe când fermierii moldoveni nu investesc în standardizarea și ambalarea producției.

"Fermierii de multe ori au mentalitatea doar de producători, nu și de comercianți ai producției agricole. Cu costuri relativ mici, producția poate fi standardizată și ambalată corespunzător", a explicat Roman Chircă.

Mai mult decât atât, nici magazinele nu depun efort pentru a achiziționa și comercializa produsele agricole moldovenești. Și astfel, indirect, acestea creează oportunități pentru comerțul stradal, a mai subliniat interlocutorul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0