Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 100 de elevi din Chișinău, infectați cu COVID-19

© REUTERS / INQUAM PHOTOS / Octav GaneaMăsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul
Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul - Sputnik Moldova
Abonare
De la începutul noului an școlar numărul elevilor din municipiul Chișinău, infectați cu COVID-19 a trecut de 100 de persoane.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. În instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău, de la începutul anului școlar, a fost înregistrat un număr de 106 elevi infectați cu noul tip de coronavirus. Informația a fost prezentată de viceprimarul Angela Cutasevici în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. Potrivit acesteia, în autoizolare se află 1669 de elevi.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
Peste 20 de mii de oameni din Chișinău, infectați cu COVID-19

În rândul cadrelor didactice s-a înregistrat un număr de 74 de bolnavi, iar în autoizolare sunt 43 de cadre didactice. Cutasevici spune că la moment în carantină au fost plasate 48 de clase din 23 de instituții de învățământ.

„Am asigurat procesul educațional pentru elevii care se află în autoizolare. Astfel, procesul educațional online este asigurat pentru un număr de 1 668 de elevi”, a precizat Angela Cutasevici.

În grădinițe au fost depistate două cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor, iar 84 se află în autoizolare. Totodată, două grupe au fost plasate în autoizolare.

De precizat, din numărul total de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus la nivel național, 20 de mii de cazuri sunt înregistrate în municipiul Chișinău. Peste 13 mii de persoane s-au tratat, iar alte 403 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul tip de coronavirus. În prezent, aproape 13 mii de persoane din municipiu se află la tratament la domiciliu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0