Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința de judecată în dosarul Șor, amânată din nou

© Sputnik / Caraus MihaiSală de judecată
Sală de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de judecată în dosarul omului de afaceri și fost primar al orașului Orhei a fost amânată deoarece avocații acestuia au cerut recuzarea întregului complet de judecată.

CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Ședința Curții de Apel Cahul în dosarul Șor a fost amânată la cererea avocaților acestuia. Apărarea lui Ilan Șor a cerut recuzarea judecătorilor care examinează dosarul. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova la cancelaria instanței.

”Pentru examinarea demersului cu privire la recuzarea judecătorilor a fost format un colegiu. Examinarea va avea loc pe 25 septembrie”, a comunicat cancelaria Curții de Apel Cahul.

Este vorba de dosarul penal inițiat pentru escrocherie și spălare de bani, în cadrul căruia Șor a fost condamnat în 2017 de către Judecătoria Capitalei la 7 ani și șase luni de privațiune de libertate în penitenciar de tip semiînchis.

Первое заседание парламента 2019 - Sputnik Moldova
Politică
Ilan Șor, fără imunitate parlamentară: Astăzi procurorii i-au înaintat o nouă învinuire

Dosarul penal cu privire la retragerea unei sume enorme de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova a fost inițiat în 2015. Șor a depus mărturii împotriva fostului premier Vlad Filat, care a fost condamnat în iunie 2016 la nouă ani de privațiune de libertate.

În februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a transmis dosarul respectiv pentru examinare la Curtea de Apel Cahul. Ședința de judecată a fost amânată în câteva rânduri.

Demers către Ministerul Justiției și Președinție: Sunt vizați Plahotniuc și Partidul ”Șor”>>>

În cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, Șor a fost ales deputat în circumscripție uninominală. În luna iunie a aceluiași an, el a părăsit țara, iar peste câteva luni el a fost lipsit de imunitate parlamentară. A fost intentat un dosar penal pe faptul traversării ilegale a frontierei. Șor a fost anunțat în căutare internațională.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0