Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă în Chișinău: 163 de focare noi într-o singură zi – Tot mai mulți copii infectați

Abonare
Autoritățile municipiului Chișinău au declarat stare de alertă sporită în sănătate publică în contextul pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Peste 160 de focare noi de infectare cu noul tip de coronavirus în municipiul Chișinău au fost înregistrate doar într-o singură zi. Totodată, crește alarmant numărul copiilor care s-au îmbolnăvit de acest virus. Informația a fost prezentată de șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale Chișinău.

„Situația rămâne una agravantă la nivel de municipiu. Conform datelor oficiale avem peste 42 de mii 900 de cazuri, în Chișinău peste 18 mii 100 de cazuri. Țin să menționez că 618 cazuri din numărul total sunt cadre medicale, ceea ce constituie peste 14%.  Este o situație foarte gravă”, a precizat Bucearschi.

Детский сад - Sputnik Moldova
Societate
Ultimă oră: O grupă întreagă de la o grădiniță din Capitală, în carantină - Iată motivul

Potrivit acesteia, doar într-o singură zi în municipiu au fost înregistrate 163 de focare noi.

„În continuare întâietatea în suburbii o deține Durlești, Trușeni și Băcioi. Totodată, 1135 de persoane suspecte sunt monitorizate. 5177 de persoane se află în concedii medicale, suspecți, confirmați sau au fost în contact și sunt în carantină. Crește și numărul cazurilor grave și critice. În spitalele municipale, la ziua de ieri, erau internate 631de persoane. Dintre acestea 200 de pacienți în stare gravă, dintre care cinci sunt conectate la aparate de respirație asistată. Suntem în alertă”, a mai spus Tatiana Bucearschi.

Ca și săptămâna trecută crește numărul copiilor asimptomatici, dar și a copiilor internați cu pneumonii. Pacienți vindecați sunt peste 12 mii de persoane. Astăzi Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău se va întruni în ședință pentru a revizui deciziile Comisiei Naționale și a le adapta situației la nivel de municipiu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0