Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu: Votarea va putea fi organizată în școli

Abonare
Autoritățile de la Chișinău lucrează intens la organizarea alegerilor prezidențiale în contextul pandemiei COVID-19.

CHIȘINĂU, 21 sept - Sputnik. Alegerile prezidențiale vor putea fi organizate în instituțiile de învățământ general, adică în școli, dar cu prelungirea vacanțeii elevilor. Precizarea a fost făcută de prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, după ședința de luni cu șeful statului și președintele Parlamentului. Potrivit premierului, după ziua alegerilor, școlile în cadrul cărora au fost amplasate birourile electorale vor rămâne închise pentru dezinfectarea generală. Chicu mai spune că nu se va permite desfășurarea alegerilor în grădinițe. Chicu spune că aproape 40% din birourile electorale sunt amplasate în școli și grădinițe.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru cei care vor să voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

„Doar în Chișinău sunt 32 de birouri electorale amplasate în grădinițe. Comisia Electorală Centrală și autoritățile statului identifică alte spații pentru aceste birouri electorale”, a declarat Chicu. 

De asemenea nu se va permite desfășurarea scrutinului în cadrul căminelor studențești. Chicu spune că autoritățile sunt determinate ca alegerile din 1 noiembrie să se desfășoare în mod democratic, la cele mai înalte standarde internaționale. 

„Depunem toate resursele necesare și eforturi pentru ca toți cetățenii să poată exercita acest drept constituțional, inclusiv cei care nu se află pe teritoriul Republicii Moldova, adică diaspora”, a menționat premierul. 

În context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene lucrează la identificarea secțiilor de votare din afara țării. Chicu spune că din cauza pandemiei generate de noul tip de coronavirus, în mai multe state apar dificultăți la deschidere secțiilor de votare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0