Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autocare blocate între Ucraina și Ungaria: Ce spune Oleg Alexa

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe autocare ce transportau pasageri din Moldova au fost blocate acum patru zile la granița dinte Ucraina și Ungaria. Iată cum comentează această situație incertă președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa.
Autocare blocate între Ucraina și Ungaria: Ce spune Alexa

Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, președintele Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a menționat că companiile de transport autocarele cărora au fost blocate la frontiera Ucrainei cu Ungaria nu sunt la prima abatere și că ar avea protecție ilegală din partea unor structuri ale statului.

"În spatele acestor companii stau niște persoane care se bucură de protecția organelor de stat. În perioada pandemiei, când a fost sistat transportul internațional și se permitea transportarea persoanelor cu autocare doar în baza rutelor aprobate de Comisia pentru Situații Excepționale, această companie a efectuat o sumedenie de curse fără nicio decizie a CSE, având la bază o mulțime de documente eliberate de subdiviziunile Ministerului de Externe", a opinat Oleg Alexa.

Potrivit lui, pe numele acestei companii au fost depuse plângeri la Guvern, la Ministerul Economiei, dar și la Procuratură, însă fără nici un rezultat.

"Niciuna dintre aceste structuri nu a luat nicio măsură cu aceste companii de transport. Amintiți-vă de blocarea persoanelor pe aeroportul din Paris, mai târziu blocarea persoanelor pe aeroportul din Praga, dar și cazul persoanelor blocate în Franța și Germania și întoarcere lor. Toate acestea sunt isprăvile companiei care acum a blocat persoanele la hotarul Ucrainei cu Ungaria", a mai spus interlocutorul.

În același timp, Alexa a adăugat că aceasta este o companie de transport cehă și nu face parte din Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto.

Moldoveni blocați între Ucraina și Ungaria: Cine e vinovat - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveni blocați între Ucraina și Ungaria: Cine e vinovat

"Este o companie care activează doar în baza șiretlicurilor și este implicată în mai multe blocaje ale cetățenilor noștri la hotarele diferitor state și după cum vă spuneam, se bucură de protecția ilegală a organelor de stat din Republica Moldova", a conchis el.

Amintim că cel puțin 12 autocare cu aproximativ 600 de pasageri au fost blocate acum patru zile la granița dinte Ucraina și Ungaria. Acestea urmau să ajungă la Praga. Potrivit ultimelor informații, unul dintre autocare a revenit în Republica Moldova în această noapte, iar alt autocar cu pasagerii care nu au mai dorit să aștepte la hotarul Ucrainei cu Ungaria este în drum spre țara noastră. Totodată, alte câteva autocare rămân să aștepte la frontieră.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0