Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Modalitate ușoară și rapidă de a pierde în greutate fără dietă

CC0 / / 000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Medicul nutriționist Adriana Oros a dezvăluit o modalitate ușoară și rapidă de a scăpa de kilogramele în plus.

BUCUREȘTI, 20 sep - Sputnik. Adriana Oros, nutriționistă la Clinica Alimmenta din Barcelona, a explicat cum se poate slăbi ușor, fără diete extenuante. 

000 - Sputnik Moldova
Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, care previn infarctul - sfatul nutriţionistului

”Metoda farfuriei”, așa cum se menționează, ajută să înțelegem cât de multe alimente de un anumit tip pot fi incluse în dieta. Jumătate din farfurie trebuie să fie legume, crude sau fierte. Un sfert din farfurie conține proteine ​​biodisponibile, cum ar fi ouă, carne slabă, fructe de mare, pește sau leguminoase. Un alt sfert este destinat carbohidraților complecși - paste, orez, cartofi sau pâine integrală. De asemenea, este indicată suplimentarea farfuriei cu o cantitate mică de grăsimi sănătoase - avocado, nuci sau semințe”, susține nutriționista citată de publicația ABC. 

Pentru a organiza ordinea mesei, Oros sugerează mai întâi să luați legume crude sau fierte, cu un conținut scăzut de calorii, dar care fac luarea mesei mai consitentă. Ea mai recomandă adăugarea de proteine ​​și carbohidrați - porția lor depinde de cheltuielile zilnice de energie.

Oros a explicat că această metodă te poate ajuta să slăbești. Baza dietei sunt legumele, care contribuie la sațietate datorită fibrelor și apei, iar proteinele au o valoare biologică ridicată. 

Când calculați porțiile, trebuie să acordați atenție carbohidraților și grăsimilor: cantitatea lor depinde de nevoile și obiectivele persoanei. În plus, trebuie să faceți exerciții fizice, să beți apă și să încercați să evitați stresul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0