Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, care previn infarctul - sfatul nutriţionistului

© Fotolia / Bits and Splits000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Ritmul alert al vieții moderne și alimentația nesănătoasă afectează sistemul cardiovascular. Pentru nutriționistul turc Fatma Baisal Yusuf este important ce alimente consumăm pentru a ne menţine o inimă sănătoasă. Care sunt cele mai recomandate alimente.

BUCUREŞTI, 8 sept – Sputnik. Nutriționistul turc Fatma Baisal Yusuf menţionează, într-un interviu acordat ziarului Sozcu, care sunt cele mai benefice alimente pentru inimă, usturoiul fiind cel mai important.

Astfel, ea recomandă consumul unui căţel de usturoi pe zi, acesta acționând asupra vaselor de sânge și reducând riscul bolilor cardiovasculare.

Инфаркт, архивное фото - Sputnik Moldova
Societate
Acest aliment contribuie la uzarea arterelor și la apariția bolilor de inimă

În plus, ea a subliniat că uleiul de pește și peștele împiedică formarea cheagurilor de sânge. Acizii grași omega-3 pe care îi conțin au proprietăți antioxidante ridicate. Ea recomandă consumul peştelui preparat la aburi sau la grătar.

De asemenea, nucile și alunele bogate în acizi omega-3 și vitamina E au importante proprietăți antioxidante, subliniază Baisal Yusuf, citată de Sputnik France. Acestea sunt bogate şi în magneziu și fibre. Astfel, specialistul ne sfătuiește să consumăm șase-șapte alune și două-trei nuci de trei ori pe săptămână.

O linguriţă de semințe de in

Semințele de in sunt la fel de sănătoase pentru inimă. Acestea reduc riscul dezvoltării de boli cardiovasculare. Nutriționistul turc recomandă să consumăm o linguriţă de semințe de in proaspăt măcinate pe zi.

Făina de ovăz, de secară și făina integrală au, de asemenea, efecte benefice asupra sănătății, datorită conținutului ridicat de vitamine B și E, explică specialistul.

Ceaiul verde

În plus, ceaiul verde previne dezvoltarea bolilor cardiovasculare datorită polifenolilor, care au proprietăți antioxidante. Baisal Yusuf recomandă înlocuirea ceaiului negru și a cafelei cu ceaiul verde.

De asemenea, nutriționistul recomandă consumul unui decoct din salvie sau mușețel, la fel ca şi al strugurilor roșii, roșiilor și pepenelui verde, care au proprietăți antioxidante.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0