Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil! Iată câte construcții ilegale sunt în Capitală

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaȘantier de construcție a blocurilor locative
Șantier de construcție a blocurilor locative - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 2 mii de construcții ilegale sunt în prezent în Chișinău. Autoritățile municipale susțin că acestea au apărut pe parcursul anilor.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Autoritățile municipale vor să oprească fenomenul construcțiilor ilegale din Capitală. În prezent sunt două mii de clădiri neautorizate înregistrate în oraș. Primarul Ion Ceban anunță că autoritățile pregătesc soluții pentru a opri aceste ilegalități. 

Tehnică adusă pentru a continua demolarea cinematografului Gaudeamus - Sputnik Moldova
Societate
CMC, decizie importantă în privința fostului cinematograf Gaudeamus: Ce va urma
”Am avut recent întrevedere cu reprezentanții Ministerului de Interne, Ministerul Economiei și Agenției de Supraveghere tehnică. Urmează să creăm un grup de lucru ca să găsim noi amendamente la legislația în vigoare în domeniul construcțiilor ca să nu ne pomenim în situația pe care am avut-o cu „Gaudeamus” sau în altă parte, unde Primăria nu participă la darea în exploatare”, susține primarul Capitalei.

Ion Ceban mai spune că autoritățile municipale vor veni cu soluții și în cazul clădirilor abandonate. 

”Acest subiect urmează să fie propus pentru amendarea legislației până la sfârșitul anului curent”, precizează Ion Ceban. 

În data de 23 august au fost reluate lucrările de demolare a cinematografului „Gaudeamus”. Viceprimarul orașului Victor Chironda spunea anterior că este imposibil ca fostul cinematograf să fie reconstruit sau să fie valorificat, deoarece proprietarul are dreptul să facă ce vrea cu bunul său imobil, mai ales că obiectivul a fost demolat deja în proporție de 70%. Totuși, autorizația a expirat, iar acum trebuie să depună la Primărie o nouă cerere în baza căreia să finalizeze demolarea clădirii. 

Acum însă proprietarul terenului nu va putea solicita certificat de urbanism și autorizație pentru un bloc cu apartamente, ci va putea construi doar ceea ce se încadrează în prevederile legii pentru această zonă. Asta după ce la sfârșitul lunii august consilierii municipali au anulat decizia CMC din 16 ianuarie 2019, prin care se permitea construcția unei clădiri cu 15 etaje pe locul fostului cinematograf „Gaudeamus”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0