Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CMC, decizie importantă în privința fostului cinematograf Gaudeamus: Ce va urma

© Photo : Facebook / Iv CebanTehnică adusă pentru a continua demolarea cinematografului Gaudeamus
Tehnică adusă pentru a continua demolarea cinematografului Gaudeamus - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul Municipal Chișinău a anulat decizia care permite construcția unei clădiri cu 15 etaje în locul fostului cinematograf „Gaudeamus”.

CHIȘINĂU, 31 aug- Sputnik. Consilierii municipali au anulat decizia CMC, din 16 ianuarie 2019, prin care se permitea construcția unei clădiri cu 15 etaje pe locul fostului cinematograf „Gaudeamus”. Decizia a fost susținută de majoritatea consilierilor municipali.

Amintim că în data de 23 august au fost reluate lucrările de demolare a cinematografului. Atunci, primarul Ion Ceban a declarat că acestea sunt ilegale și a cerut stoparea lucrărilor.

Гаудеамус - Sputnik Moldova
Societate
Ce se afla cândva pe locul unde a fost construit cinematograful „Gaudeamus”

În același timp, viceprimarul Capitalei Victor Chironda a anunțat că soarta acestui cinematograf a fost decisă atunci când Ministerul Culturii a permis vânzarea acestui obiectiv către o companie privată, în 2004, iar Primăria și Consiliul Municipal au vândut aceleiași companii terenul de sub clădire în 2014, apoi a eliberat autorizația de desființare a cinematografului în 2018. Toate încercările ulterioare ale Primăriei de anulare a acelei autorizații s-au soldat cu deciziei Curții Supreme de Justiție, din 29 iulie 2020, care recunoaște expres dreptul proprietarului de a demola clădirea, în baza autorizației din 2018”.

Scandal provocat de demolarea „Gaudeamus”: Ce s-a întâmplat astă-noapte - Foto>>>

Viceprimarul spune că este imposibil ca fostul cinematograf să fie reconstruit sau să fie valorificat deoarece proprietarul are tot dreptul să dispună de bunul său imobil, iar obiectul a fost deja demolat în proporție de 70%. Totuși, autorizația a expirat, iar acum trebuie să depună la Primărie o nouă cerere pentru autorizație în baza căreia să finalizeze demolarea clădirii. Acum însă proprietarul terenului nu va putea solicita certificat de urbanism și autorizație pentru un bloc cu apartamente, ci va putea construi doar ceea ce se încadrează în prevederile pentru această zonă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0