Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alimente care te îngrașă, deși nu te-ai aștepta

© Fotolia / ShutterDivision000
000 - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu pentru ziarul spaniol La Vanguardia, câţiva nutriţionişti explică de ce anumite alimente consumate zilnic, adesea considerate sărace în calorii, conțin o capcană, ele împiedicând, de fapt, pierderea în greutate.

BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik. Nutriționiștii au numit alimente considerate sărace în calorii, dar care, de fapt, împiedică pierderea în greutate. Rosa Maria Espinosa a menționat într-un interviu acordat ziarului spaniol La Vanguardia că în unele produse care sunt considerate sănătoase, producătorii adaugă uneori zahăr.

000 - Sputnik Moldova
Cea mai eficientă dietă, recomandată după sărbătorile de iarnă

Expertul a îndemnat să citim cu atenție ce ingrediente conţin produsele și să renunţam la cele cu un conținut ridicat de zahăr. De asemenea, ea a recomandat renunţarea la îndulcitori „care determină creșterea nivelului de glucoză în sânge și poate modifica flora microbiană intestinală”.

Nutriţioniştii au făcut o listă cu aceste alimente.

Cerealele

„Atunci când vedem cereale pentru micul dejun, al căror ambalaj prezintă adesea imaginea unei femei slabe, ne gândim în mod eronat că ele sunt sărace în calorii”, a spus Rosa Maria Espinosa.

Totuşi, acestea conţin adesea mai mult zahăr. Potrivit nutriționistului, deşi sunt vândute ca un produs complet, cerealele nu conțin întotdeauna fibre. Acest lucru este valabil şi în cazul batoanelor de cereale.

Nutriționistul Paloma Quintana a sugerat înlocuirea cerealelor cu ouă fierte, iaurt simplu fără zahăr, fructe și brânză de vaci.

Smoothie-urile

Un alt produs-capcană este băutura cunoscută sub numele de smoothie: consumul a mai mult de cinci porții pe săptămână poate creşte riscul de boli cardiovasculare, avertizează Rosa Maria Espinosa.

Pasta de tomate

De asemenea, pasta de roșii conține, potrivit nutriţionistului, o cantitate mare de zahăr. Ea recomandă să ne preparăm singuri pasta de roşii.

Fructele uscate

Nutriționista Susana Leon, citată de ziarul spaniol, a amintit că fructele uscate sunt bogate în calorii, deoarece absența apei duce la o concentrație ridicată de zahăr. Potrivit expertului, acestea trebuie consumate în cantitate moderată, preferabile fiind fructele obişnuite.

Oțetul balsamic

De asemenea, este necesar să se monitorizeze cantitatea de oțet balsamic consumată. Experții precizează că 100 de grame de oţet balsamic conțin 22 de grame de zahăr, pentru 110 calorii.

Sosul de soia

De asemenea, nutriţionista Susana Leon a subliniat că sosul de soia are mai multe calorii decât oțetul balsamic - conține 275 de calorii la 100 de grame.

„În plus, multe sosuri de soia conțin cantități mari de sare”, a precizat nutriționista. Aceasta a recomandat citirea cu atenţie a etichetelor produselor pentru a face o alegere sănătoasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0