Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Moldovenii blocați la Istanbul - protest la aeroport

© Sputnik / Mihai CarausAvion
Avion - Sputnik Moldova
Abonare
Dați-ne avion! Asta au cerut pasagerii zborului Istanbul-Chișinău blocați ieri pe aeroportul din Turcia. Călătorii au declarat că sunt ținuți ca niște ostatici.

CHIȘINĂU, 19 sept. - Sputnik. Peste o sută de pasageri care urmau să ajungă încă de ieri la Chișinău  au fost blocați pe aeroportul din Istanbul.

Asta pentru că avionul companiei Air Moldova, care urma să efectueze cursa, a fost reținut din cauza unei „datorii istorice acumulate în perioada în care Air Moldova era companie de stat”, potrivit operatorului aerian.

Portalul Point.md a publicat un video din aeroportul de la Istanbul, pe care l-a primit de la unul dintre călători. În imagini se vede cum pasagerii sunt revoltați și cer să li se dea un avion ca să ajungă acasă.

Ieri, reprezentanții companiei AIR Moldova au anunțat că un avion din flota 9U a fost reținut pe aeroportul din Istanbul, Turcia, din cauza unei datorii istorice. 

Air Moldova - Sputnik Moldova
Societate
O navă a companiei Air Moldova a fost reținută la Istanbul

Air Moldova susține că după suspendarea zborurilor în contextul pandemiei COVID-19 s-a confruntat cu probleme financiare, astfel nu a mai putut efectua plăți față de o companie ce presta servicii de alimentare cu combustibil.

În aceste condiții, după ce a efectuat cursa Chișinău-Istanbul, nava a fost reținută pe aeroportul din Turcia și nu a mai putut efectua zborul de retur. 

Pasagerii cursei suspendate urmează să fie transportați în Moldova astăzi. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0