Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Minunea Sfântului Arhanghel Mihail - semnificația sărbătorii

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Ciobanu
Nicolae Ciobanu - Sputnik Moldova
Abonare
În ziua de 19 septembrie creștinii-ortodocși sărbătoresc pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail. Părintele Nicolae Ciobanu a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre istoria și semnificația acestei zile.
Sărbătoare importantă în calendarul ortodox

În luna septembrie au loc mai multe sărbători religioase. Astăzi creștinii ortodocși prăznuiesc pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail.

"În secolul V, în orașul antic Colose păgânii au dorit să distrugă o biserică, schimbând cursul unui izvor și îndreptându-l spre biserică. Preotul, văzând că apa vine cu multă putere, a îngenuncheat în fața altarului, s-a rugat lui Dumnezeu ca să-i izbăvească de această nenorocire. Imediat s-a arătat Arhanghelul Mihail și lovind cu un toiag în fața altarului s-a făcut o gaură adâncă, iar apa s-a revărsat în aceasta. Astfel, biserica și enoriașii au fost izbăviți de tragedie", a relatat părintele Nicolae Ciobanu.

În această zi, creștinii ortodocși obișnuiesc să meargă la Sfânta Liturghie pentru a prăznui Minunea Sfântului Arhanghel Mihail. Totodată, în multe localități din țară se sărbătorește hramul.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0