Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pasageră blocată la Istanbul: „Parcă eram ținuți ostatici”

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
O pasageră care s-a pomenit blocată ieri pe aeroportul din Istanbul, după ce avionul companiei Air Moldova a fost arestat, a dezvăluit pentru Sputnik detalii șocante despre cursa cu ghinion.

CHIȘINĂU, 19 sept — Sputnik. După ce ieri pe aeroportul din Istanbul a fost reținută nava companiei Air Moldova, peste o sută de cetățeni care urmau să ajungă la Chișinău s-au pomenit blocați. Printre pasageri s-a numărat și locuitoarea Capitalei pe nume Mira, care a dezvăluit detalii despre incident. 

"Ne-am înregistrat, am lăsat bagajele, apoi s-a anunțat întârzierea zborului cu două ore și jumătate, ulterior cursa a fost definitiv anulată. Nimeni nu înțelegea ce se întâmplă, reprezentanții companiei aeriene nu au venit să ne explice motivul", a povestit tânăra pentru Sputnik Moldova.

Ea spune că reprezentanții aeroportului din Istanbul le-au sugerat pasagerilor să rezolve problema de sine stătător. 

„În engleză nimeni nu putea sau nu dorea să ne explice nimic. Turcii insistau ca noi să părăsim aeroportul și să rezolvăm singuri problemele legate de cazare, de achiziția biletelor pentru retur și altele, dar oamenii nu s-au lăsat bătuți. Se zvonește că Air Moldova le datorează turcilor 2 milioane și, cunoscând această problemă, ei au acceptat pasagerii la înregistrare, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, apoi ne-au ținut ca pe ostatici, pentru ca Air Moldova să le întoarcă datoria”, a declarat Mira. 
© Photo : из личного архива Ela UmbrelaNotificarea despre anularea cursei spre Chișinău pe panoul informativ al aeroportului din Istanbul
Pasageră blocată la Istanbul: „Parcă eram ținuți ostatici” - Sputnik Moldova
Notificarea despre anularea cursei spre Chișinău pe panoul informativ al aeroportului din Istanbul

Ea a mai spus că peste ceva timp unul dintre pasageri a sunat la consulatul Moldovei în Turcia: acolo au anunțat că reprezentanții companiei aeriene cunosc problema și poartă negocieri cu partea turcă. 

Air Moldova - Sputnik Moldova
Societate
O navă a companiei Air Moldova a fost reținută la Istanbul

„În consecință ni s-a propus cazare gratuită în hotel, dar mulți au refuzat să plece de la poartă până când s-au asigurat că primesc bilete pentru cursa de dimineață. Unii și-au cumpărat singuri bilete, apoi li s-au oferit altele gratis, așa că unii nu aveau locuri - toate acestea au durat până la ora trei de noapte”, a declarat interlocutoarea. 

În prezent Mira, la fel ca ceilalți pasageri, se află la Chișinău: compania aeriană i-a transportat acasă în cele din urmă. Tânăra a mai povestit că din cauza incidentului a reușit să doarmă doar trei ore: acum ea se odihnește după o noapte marcată de scandal. 

Informația despre zborul de retur a fost confirmată de operatorul aerian. 

„Precizăm faptul că toți cei 115 pasageri ai cursei 9U745 IST KIV din 18 Septembrie 2020 au fost cazați ieri într-un hotel din preajma aeroportului și astăzi dimineață au ajuns deja la Chișinău”, a anunțat Air Moldova printr-un comunicat de presă. 

Ieri seară Air Moldova a anunțat că un avion din flota 9U a fost reținut pe aeroportul din Istanbul, din cauza unei datorii istorice. 

Reprezentanții companiei au menționat că după suspendarea zborurilor în contextul pandemiei COVID-19 s-a confruntat cu probleme financiare, astfel nu au mai putut efectua plăți față de o companie ce presta servicii de alimentare cu combustibil.

În aceste condiții, după ce a efectuat cursa Chișinău-Istanbul, nava a fost reținută pe aeroportul din Turcia și nu a mai putut efectua zborul de retur. Compania susține că nu s-a mai confruntat până acum cu astfel de situații. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0