Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ca în Amsterdam! Chișinăul - oraș prietenos cu bicicliștii

© Sputnik / Victor CiobanuParcare pentru biciclete
Parcare pentru biciclete - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile municipale planifică să amenajeze Chișinăul astfel încât să încurajeze folosirea bicicletelor în loc de mașini personale.

CHIȘINĂU, 19 sept. - Sputnik. În această săptămână, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează transportul alternativ, iar Primăria Chișinău vrea să se alăture campaniei. 

Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit la lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete al INP - Sputnik Moldova
Societate
Prima ispravă a polițiștilor pe biciclete: Vezi ce au făcut în parcul La Izvor

Astfel, duminică, pe 20 septembrie, strada 31 august 1989 va fi închisă pentru mașini în perimetrul Serghei Lazo și Vasile Alecsandri. Circulația va fi permisă doar pentru pietoni, bicicliști și transportul public. Campania are misiunea de a promova mobilitatea ecologică, modul sănătos de viață și transportul public. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu un mesaj pentru locuitorii Capitalei. 

”Vin cu un apel către chișinăuieni, să opteze pentru deplasarea cu transportul public, bicicleta, trotineta sau pe jos pentru a susține această campanie și eforturile municipalității de dezvoltare a infrastructurii de transport alternativ”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, autoritățile vor prezenta proiectul privind renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde pentru bicicliști. 

Anterior, primarul Ion Ceban a promis că vor fi amenajate piste pentru bicicliști pe bulevardele Grigore Vieru, Mircea cel Bătrân, Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0