Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima ispravă a polițiștilor pe biciclete: Vezi ce au făcut în parcul La Izvor

© Photo : mai.gov.mdAmbasadorul SUA la Chișinău, James Pettit la lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete al INP
Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit la lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete al INP - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de patrulare pe biciclete al INP a fost instituit în toamna anului trecut - iată isprava polițiștilor din Parcul ”La Izvor”.

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. În toamna anului trecut, Ministerul Afacerilor Interne și-a propus să sporească gradul de siguranță în locurile publice din oraș prin lansarea Serviciului de patrulare pe biciclete al Inspectoratului Național de Patrulare (INP).

Кирилл Габурич - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul Gaburici, supărat foc pe Agenția Transport Auto și Poliția de Patrulare

În seara zilei de marți, ofițerii de patrulare pe bicicletă l-au reținut pe un tânăr de 21 de ani în parcul „La Izvor" din Capitală.

Potrivit oamenilor legii, acesta avea un comportament suspect, asemănător consumatorilor de droguri.

În urma percheziției corporale, inspectorii de patrulare au depistat câteva pliculețe în care se aflau mai multe tipuri de substanțe solide.

Nu vor mai avea chef să sune: Amenzile pentru alertele false au fost majorate>>>

”Inspectorii de patrulare au condus suspectul la Inspectoratul de Poliție Buiucani. După ce va fi efectuată expertiza substanței găsită asupra lui, tânărul va fi pedepsit conform legislației Republicii Moldova”, informează INP printr-un comunicat.

Cetățenii care observă în stradă persoane cu un comportament suspect sau care comit o infracțiune sunt încurajați să telefoneze la numărul 112 sau 902. Patrularea pe biciclete reprezintă o activitate a poliției comunitare, care se centrează pe cetățean și nevoile acestuia.

Serviciul de patrulare a fost înființat cu ajutorul financiar al Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, în valoarea de peste 73 de mii de dolari. De asemenea, Ambasada a organizat mai multe instruiri practice și teoretice pentru polițiștii de patrulare pe biciclete, care au fost conduse de experți în domeniu din SUA.

Fluxul de știri
0