Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Discriminarea Sputnik și RT în Europa este inadmisibilă

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că Rusia cere încetarea discriminării mediilor de informare înregistrate în Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 18 sept - Sputnik. Moscova consideră inadmisibilă discriminarea Sputnik și RT în Europa, iar afirmațiile precum că aceste mass-media sunt un instrument de propagandă sunt absurde. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat agenției RIA Novosti.

Петербургский международный экономический форум. День третий - Sputnik Moldova
RT, interzis: Cum și-a pierdut Vestul abilitatea de a lupta împotriva Rusiei

”Evident, această problemă a fost discutată (cu colegii francezi - red.). Considerăm inacceptabil faptul că atât în cazul Sputnik, cât și RT, reporterii lor sunt discriminați în mod deschis - și în ​​Franța, și în ceea ce privește Sputnik în Țările Baltice, este, de asemenea, un fapt bine cunoscut. Faptul că în ultimii ani, din 2017, nici RT, nici Sputnik nu au fost acreditați la Palatul Élysée, este regretabil desigur”, a spus Lavrov.

În opinia lui Lavrov, „este și mai surprinzător faptul că, cu tot angajamentul lor față de libertate, egalitate și fraternitate, colegii francezi declară că nu își vor revizui decizia”.

”Acreditarea nu va fi emisă deoarece RT și Sputnik, citez, ”acestea nu sunt instrumente media, ci instrumente de propagandă”. Cred că nu este nevoie să comentăm absurditatea și inepția unor astfel de etichetări, deoarece RT și Sputnik se bucură de popularitate într-un număr tot mai mare de țări, iar audiența este în creștere”, a adăugat Lavrov.

Ministrul rus de Externe a atras atenția asupra faptului că Rusia adresează aceste întrebări nu numai francezilor și solicită oprirea discriminării împotriva mass-media înregistrate în Federația Rusă.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Politică
Simonian a reacționat la interzicerea a cinci canale difuzate de RT în Lituania

Situația mediilor de informare ruse în Occident devine din ce în ce mai complicată în ultimii ani. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care menționează necesitatea de a contracara mass-media din Rusia, iar Sputnik și RT sunt menționate în document drept principalele amenințări. Președintele rus Vladimir Putin, comentând adoptarea acestei rezoluții, i-a felicitat pe jurnaliștii de la RT și Sputnik pentru munca lor productivă. În același timp, el a menționat că acest document mărturisește degradarea evidentă a ideilor despre democrație în societatea occidentală. Potrivit lui Putin, el speră că va triumfa bunul simț și că nu vor exista restricții reale în privința presei rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0