Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Simonian a reacționat la interzicerea a cinci canale difuzate de RT în Lituania

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
De joi, în Lituania este suspendat dreptul postului RT de a-și transmite programele pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 9 iul – Sputnik. Redactorul șef al AIP „Rossiya Segodnya” și RT, Margarita Simonian, a comentat cu ironie suspendarea dreptului de difuzare în Lituania pentru cinci canale RT.

”Dmitri Kiselev nu are nicio legătură cu Russia Today. Dmitri Kiselev este conducătorul AIP „Rossiya Segodnya” de știri. Chiar dacă Google Translate vă spune că „Rossiya Segodnya” se traduce ca "Russia Today", a scris ea pe canalul de Telegram, citată de RIA Novosti.

Joi, în Lituania intră în vigoare interdicția pentru difuzarea canalelor RT, RT HD, RT Spanish, RT Documentary HD și RT Documentary. Săptămâna trecută, o decizie similară a fost luată și de autoritățile letone. De asemenea, Estonia a admis posibilitatea de a le urma exemplul.

Логотип международного информационного бренда Sputnik  - Sputnik Moldova
Reacția diplomaților ruși la acuzațiile Pentagonului la adresa Sputnik și RT

Riga și-a argumentat acest pas prin faptul că RT i-ar aparține chipurile directorului general al AIP „Rossiya Segodnya” Dmitri Kiselev, care a fost inclus în lista persoanelor aflate sub sancțiunile Uniunii Europene. Când de fapt Kiselev este directorul general al AIP „Rossiya Segodnya”, iar RT este condus de Margarita Simonian, asupra căreia nu se extind niciun fel de sancțiuni ale UE. Aceste companii sunt două entități juridice separate, iar informația respectivă este cunoscută demult și se află în acces deschis.

Anterior, Kiselev a menționat că o astfel de poziție a autorităților letone vorbesc despre ”prostia și lipsa lor de informare”. El a afirmat că l-a amuzat sincer decizia adoptată de Riga și că această interdicție nu are niciun sens juridic. La rândul ei, Simonian a amintit că autoritățile locale au blocat deja demult Sputnicul, însă acest lucru nu-l împiedică să fie o sursă media eficientă.

Autoritățile Țărilor Baltice au creat în repetate rânduri impedimente în activitatea mediilor de informare rusești. Ministerul rus de Externe a declarat că sunt semne evidente a unor acțiuni coordonate ale acestor state.

După cum a menționat instituția de diplomație externă, cazurile de presiuni asupra mass-media în Țările Baltice ”demonstrează elocvent ce valoare au în practică declarațiile demagogice despre aderarea Vilniusului, Rigăi și Tallinnului la principiile democrației și libertății de exprimare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0