Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Video – Șocant: Cum se vede Moldova din Belarusul protestatar

© Nicu GoncearMorman de gunoi, stația de troleibuz Mitropolit Dosoftei
Morman de gunoi, stația de troleibuz Mitropolit Dosoftei - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean a filmat câteva secvențe video și le-a postat pe rețelele de socializare prin care le-a arătat belorușilor, care acum protestează împotriva regimului autoritar al lui Lukașenko, cum arată liberalismul și democrația în Moldova.

CHUȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Autorul acestor filmulețe este activistul Alexandru Gâscă, care este un apărător al producătorului local și autohton și un conservator convins.

Localitățile fantomă ale Republicii Moldova  - Sputnik Moldova
Video – Mesajul unui moldovean pentru belaruși: Vreți să ajungeți ca noi?
Noi am mai scris și anterior despre mesajele video pe are el le-a transmis Alexandru Gâscă belorușilor sătui de dictatura lui Lukașenko.

Păi, iată trebuie să menționăm că aceste filmulețe s-au bucurat de o mare audiență și a provocat polemici aprinse de rețelele de socializare, .

Spre exemplu, filmulețul făcut la o piață improvizată de vechituri din sectorul Botanica, municipiul Chișinău, unde pensionarii vând lucrurile din casă ca să supraviețuiască, să nu moară de foame, a acumulat un milion și 400 de mii de vizualizări.

Alt video, din aceeași serie, făcut într-o trecere subterană de pietoni, a acumulat aproape jumătate de milion de vizualizări.

Un alt video din curte, cu oameni aghesmuiți la ora 10:00 dimineața, a fost făcut de Alexandru Gânscă în limba română și a acumulat și acesta o cifră impresionantă de vizualizări – peste 146 de mii.

Aici este altul, de asemenea cu multe vizualizări.

Vedem că în discuțiile provocate de aceste materiale video s-au implicat internauți din tot spațiul CSI. Aceștia toți au făcut o comparație cu situația din țările lor și cu cea din Belarus la capitolul infrastructură, industrie, dezvoltare și altele.   

Este adevărat că poate unele dintre concluziile făcute de Alexandru Gâscă pot fi discutabile, însă imaginile postate de el reflectă situația din țara noastră așa cum este cu adevărat. Și nu de o zi, două, ci deja de câteva decenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0