Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Satul din Moldova dat ca exemplu pentru Europa

© Sputnik / Mihai CarausTârgul meșterilor populari în centrul Capitalei
Târgul meșterilor populari în centrul Capitalei - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii din Colibași, raionul Cahul, s-au solidarizat pentru a preveni răspândirea COVID-19 în localitatea lor încă la începutul pandemiei. Experiența lor a fost dată ca exemplu bun de urmat comunităților locale din Europa de Sud-Est.

CHIȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Satul Colibași din raionul Cahul a fost prezentat ca un bun exemplu pentru alte comunități din Europa de Sud-Est în privința gestionării crizei provocate de COVID-19.

Выборы 2019 - Sputnik Moldova
Adevărul despre primarii din sate: Cum sunt aleși și cum își exercită mandatul

Felul în care s-au mobilizat sătenii pentru a preveni răspândirea virusului a fost apreciat în cadrul conferinței online „Autoritățile Locale din Europa de Sud-Est în perioada de recuperare socio-economică post COVID-19”, la care au participat peste 140 de primari și experți municipali din regiune.

Primarul localității, Ion Dolganiuc, a postat astăzi pe Facebok un material video despre viața în Colibași pe timp de pandemie realizat de Asociația Autorităților Locale din Sud-Estul Europei.

Coordonatorul Serviciului de Comunicare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Ana Moraru, care a participat la conferință, a oferit pentru Sputnik Moldova detalii despre modul în care satul Colibași s-a mobilizat la începutul pandemiei.

„În condițiile în care la începutul pandemiei nu era posibil de găsit în farmacii sau magazine dezinfectanți, măști, mănuși și alte consumabile necesare în perioada instituirii stării de urgență, băștinașii stabiliți cu traiul peste hotarele Republicii Moldova s-au mobilizat și au asigurat oamenii din comunitatea lor natală cu toate aceste produse necesare”, a povestit Ana Moraru.

Totodată, prin intermediul brandului local „Cu Drag de Colibași”, autoritățile locale au promovat produsele agenților economici din localitate, pentru a-i susține în această perioadă dificilă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0