Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 este testat și în Belarus

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Accesați arhiva multimediaСотрудница лаборатории проводит испытания вакцины от COVID-19 в центре эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи
Сотрудница лаборатории проводит испытания вакцины от COVID-19 в центре эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи - Sputnik Moldova
Abonare
Belarusul a anunțat cum se vor desfășura testările vaccinului rusesc împotriva coronavirusului „Sputnik V”.

CHIȘINĂU, 17 sept — Sputnik. Pachetul de documente pentru desfășurarea testărilor clinice ale vaccinului rusesc împotriva coronavirusului a ajuns în Belarus, informează agenția RIA Novosti cu referire la serviciul de presă al Ministerului rus al Sănătății. 

Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova
Rusia
După vaccinul „Sputnik V”, Rusia anunță încă o veste mare

Pentru examinarea actelor la Minsk a fost format un grup de experți. În componența lui au intrat colaboratorii întreprinderii „Centrul de expertiză și cercetare în domeniul sănătății”, precum și cei mai buni specialiști epidemiologi. 

Ei au sarcina de a evalua „posibilitatea obținerii datelor fiabile cu privire la eficacitatea și siguranța” preparatului”. 

În plus, experții vor trebui să ia în considerare aspectele etice legate de cercetări. 

"Este planificat studiul clinic dublu-orb al vaccinului, cu control placebo. Acest test va face parte dintr-un studiu la scară largă al vaccinului Gam-COVID-Vac, efectuat pe teritoriul Federației Ruse", se arată în mesaj.

La testele efectuate în Belarus vor participa aproximativ 100 de voluntari. Doritorii pot depune cereri pe opt site-urile a opt organizații din Minsk și Vitebsk, alese drept platforme de cercetare. 

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Moldova
Rusia
Germania vrea mai multe informații despre vaccinul rusesc

Participarea Belarusului la a treia etapă de testare a vaccinului rusesc „Sputnik V” a fost decisă de Minsk și Moscova în urmă cu câteva zile.

La primele etape ale studiului, preparatul a format un răspuns imun umoral și celular stabil la 100% dintre voluntari și nu a provocat efecte adverse grave la aceștia.

În același timp, nivelul anticorpilor care neutralizează virusul la cei vaccinați a fost de 1,4-1,5 ori mai mare decât nivelul anticorpilor la cei care au fost bolnavi și s-au tratat de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0