Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce a discutat președintele țării cu reprezentantul OSCE în Moldova

© Photo : Facebook / Dodon IgorВстреча президента Молдовы Игоря Додона и главы миссии ОБСЕ в республике Клаусом Нойкирхом
Встреча президента Молдовы Игоря Додона и главы миссии ОБСЕ в республике Клаусом Нойкирхом - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a discutat cu reprezentantul OSCE mai multe chestiuni importante, inclusiv viitoarele alegeri prezidențiale, soluționarea conflictului transnistrean, pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a discutat cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch, un spectru larg de chestiuni cu privire la interacţiunea dintre conducerea Moldovei și această organizație internaţională, dar și despre activitatea OSCE pe teritoriul Republicii Moldova.

”În contextul lansării campaniei prezidenţiale în ţara noastră, în mod special am vorbit despre participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral. Am subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE”, a scris Dodon pe Facebook după întrevederea cu Neukirch.

Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova
Societate
Întâlnirea lui Dodon cu Krasnoselski: Ce spune reprezentantul special al OSCE
Totodată, șeful statului a menționat ”importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE. În document este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune”.

”De asemenea, am analizat rezultatele întrevederii pe care am avut-o la finele lunii iulie cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski subliniind importanța implementării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii. În acest context, am făcut un schimb de opinii vizavi de pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”, a mai precizat Dodon.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0