Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rușii reduc cheltuielile pentru apărare

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaДом правительства РФ
Дом правительства РФ - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul rus al Finanțelor propune reducerea cheltuielilor bugetare în 2021 pentru apărare și pentru salariile funcționarilor de stat.

CHUȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Guvernul Federației Ruse intenționează să echilibreze bugetul de stat reducând cheltuielile pentru apărare și pentru salariile funcționarilor, a declarat jurnaliștilor ministrul Finanțelor, Anton Siluanov.

Soldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu - Sputnik Moldova
Ce pun la cale americanii la frontierile Belarusului
Proiectul bugetului de stat care a fost aprobat de guvern proiecte recucerea cu 10 la sută a capitolelor bugetului care nu au suficientă acoperire financiară. Finanțarea pentru proiectele de stat privind înarmarea va fi redusă 5 la sută. Plus la aceasta, în 2021 nu vor fi indexate salariile funcționarilor, transmite RIA Novosti.

Anton Siluanov spune că în acest mod alocațiile bugetare vor fi reduse cu 927 de miliarde de ruble. Și tot așa și în anii următori: în 2022 cu 970 de miliarde de ruble și în 2023 cu 900 de miliarde de ruble.

Ministrul de finanțe a spus că optimizarea și reducerea cheltuielilor bugetare i-a permis Guvernului să ajungă la o politică bugetară echilibrată în 2022.

Anterior Siluanov a anunțat că autoritățile ruse planifică să diminueze deficitl bugetar în 2020 4,4% din Produsul Interne Brut și până la 2,4% în 2021, ca în 2022 acesta să ajungă la doua un procent. Iar în 22023 deficitul bugetar ar urma să fine în mărime de 1,1% din PIB.

Potrivit calculelor Ministerului rus al Finanțelor, în anul curent veniturile la buget vor constitui 17,9 trilioane de ruble, în 2021 – 18,76 de trilioane de ruble, în 2022 – 20,63 de trilioane de ruble și în 2023 – 22,26 de trilioane de ruble.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0