Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pe cine este supărat fostul premier Vasile Tarlev

© Sputnik / Vladimir PolusatovВасилий Тарлев
Василий Тарлев - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Vasile Tarlev susține că în Moldova agenții economici sunt șantajați de reprezentanții organelor de drept, iar instituția de executor judecătoresc este coruptă. El mai spune că cei care o duc bine sunt administratorii sau lichidatorii întreprinderilor.
Nu au activități economice dar o duc bine- Pe cine este supărat Vasile Tarlev

Vasile Tarlev, fost premier în perioada anilor 2001-2008, deține în prezent funcția de preşedinte al Consiliului Congresului Internaţional al Industriaşilor şi Antreprenorilor. Într-o emisiune la Sputnik Moldova, el a declarat că  majoritatea agenților economici în Moldova continua să fie presați, șantajați de reprezentanții organelor de drept. Tarlev spune că oamenii de afaceri sunt în război cu executorii judecătorești care, în opinia lui, sunt corupți, iar cei care o duc bine astăzi sunt administratorii sau lichidatorii întreprinderilor.

Strângere de mâna - Sputnik Moldova
Viața continuă: Cum se descurcă unii tineri întreprinzători în condiții de pandemie 

„Situația din economie este proastă. Agenții economici sunt presați, șantajați de reprezentanții organelor de drept, justiția este la pământ, iar dacă ajungi în judecată este o catastrofă. Instituția de executor judecătoresc este coruptă, iar cei care o duc bine sunt administratorii sau lichidatorii întreprinderilor. Asta nu este normal. Cine este acel lichidator, el de nimic nu răspunde, a obținut licența și execută abuziv hotărârile judecătorești. Agenții economici sunt șantajați, le sunt blocate conturile, iar piața internă nu este protejată”, a concluzionat Vasile Tarlev.

Conform unui studiu sociologic, în anul 2019 moldovenii au dat mită în valoare de 516 milioane de lei. Corupția rămâne a fi o problemă gravă, iar agenții publici nu sunt  sancționați pentru lipsă de etică și integritate profesională. Rezultatele studiului mai arată că, anul trecut, agenții economici au dat mită în sumă de 197 milioane de lei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0