Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Viața continuă: Cum se descurcă unii tineri întreprinzători în condiții de pandemie 

CC0 / Pixabay / rawpixel / Strângere de mâna
Strângere de mâna - Sputnik Moldova
Abonare
Activitățile continuă în cadrul Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă, în pofida greutăților apărute din cauza COVID-19. A fost creată platforma online „Produs de Ștefan Vodă”.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. În prima jumătate a anului 2020, cinci companii au devenit rezidente ale Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă, iar în luna septembrie alte două companii urmează să primească statutul de rezident.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Riscul Carantinei-2: Cât de rezistentă este economia Moldovei – expert

În pofida pandemiei, tinerii antreprenori din Ștefan Vodă își lansează afaceri și platforme online pentru a-și vinde produsele, a constatat ministrul Economiei, Sergiu Railean, în cadrul unei vizite.

Ministrul i-a încurajat pe tinerii antreprenori „să nu renunțe în fața greutăților și să aibă încredere că toate provocările pandemiei vor fi depășite”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI).

Pentru a susține producătorii locali în perioada crizei pandemice, Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Tinerilor Antreprenori, a creat o platformă online pe o rețea de socializare - „Produs de Ștefan Vodă”.

Scopul acestei platforme este promovarea unui produs de origine locală și asigurarea unei conexiuni mai strânse dintre producătorul sau prestatorul de servicii și consumatorul local, potrivit administratorului Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă, Adelina Barbăneagră.

© Photo : Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii MoldovaIncubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă
Viața continuă: Cum se descurcă unii tineri întreprinzători în condiții de pandemie  - Sputnik Moldova
Incubatorul de Afaceri din Ștefan Vodă

„De flexibilitatea și capacitatea de a ne adapta strategiile la noile condiții depinde viitorul mediului de afaceri și al economiei”, le-a spus Sergiu Railean tinerilor antreprenori din Ștefan Vodă.

Ministrul a precizat că Guvernul acordă asistență în afaceri printr-o serie de instrumente, precum Programul de suport dedicat Digitalizării companiilor mici și mijlocii, Programul „Eco IMM”, Programul de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare ș.a..

În cadrul Incubatorului de Afaceri din Ștefan Vodă, din 2012 și până acum, au beneficiat de suport 62 de companii rezidente, dintre care 17 sunt rezidente actuale, iar 45 sunt companii absolvente. În total, datorită respectivelor companii, au fost create 35 locuri de muncă, dintre care 19 pentru femei și 12 pentru tineri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0