Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Coronavirus în UK: noi măsuri restrictive anunţate astăzi

© AP Photo / Matt DunhamМужчина в лицевой маске из-за распространения коронавируса
Мужчина в лицевой маске из-за распространения коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat introducerea de noi restricții în mai multe orașe britanice pentru stoparea răspândirii coronavirusul. Anterior, ministrul a spus că în ţară se înregistrează o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri COVID-19.

BUCUREŞTI, 17 sept – Sputnik. Anterior, joi, ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a spus că în Regatul Unit continuă să se înregistreze o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19.

Сотрудница лаборатории проводит испытания вакцины от COVID-19 в центре эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 este testat și în Belarus
Astfel, ministrul a anunțat astăzi introducerea de noi măsuri restrictive pentru stoparea răspândirii coronavirusului în spaţiile de divertisment din nord-estul Marii Britanii, potrivit Sputniknews

Măsurile includ obligativitatea închiderii la ora 22:00 în cazul companiilor de ospitalitate, inclusiv al pub-urilor care erau de obicei deschise până la ora 23:00, și interzicerea socializării persoanelor din diferite gospodării. Restricțiile vor intra în vigoare vineri, a adăugat ministrul.

„De mâine, în Northumberland, North Tyneside, South Tyneside, Newcastle upon Tyne, Gateshead, Sunderland și County Durham, locuitorii nu trebuie să socializeze cu alte persoane din afara propriilor gospodării”, a spus Hancock.

Potrivit acestuia, ospitalitatea privind consumul de alimente și băuturi în aceste zone va fi limitată doar la servirea la masă.

Anterior, consiliile din cele șapte zone au solicitat impunerea de noi restricții în contextul unui număr tot mai mare de cazuri confirmate de COVID-19.

Potrivit datelor publicate de guvern, numărul de cazuri de coronavirus în Marea Britanie a crescut cu 3.991, ajungând la 378.219, în total.

Hancock a cerut, de asemenea, oamenilor să nu facă test dacă nu prezintă simptome, deoarece acest lucru pune o povară serioasă asupra sistemului de testare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0