Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ceban:  Avantajele alimentării transportului public cu metan

© Sputnik / Mihai CarausVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova președintele consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a vorbit despre proiectul ce prevede alimentarea transportului public cu metan.
Ceban:  Avantajele alimentării transportului public cu metan

Recent, compania Moldovagaz a pregătit un studiu de fezabilitate pentru conversia în metan a majorității autobuzelor care transportă pasageri în Chișinău, Bălți, Comrat, Orhei. Despre acest lucru a anunțat președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

Potrivit lui, alimentarea transportului public cu metan are o serie de beneficii atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere a protejării mediului înconjurător de efectele nocive produse de gazele de eșapament.

"Pe lângă rezolvarea problemelor de mediu, alimentarea cu metan este mai competitivă (în termeni de preț) decât combustibilii convenționali. Dacă comparați zece litri de benzină, costă de două ori mai mult decât același volum de gaz", a precizat invitatul.

Mai mult, șeful de la Moldovagaz susține că în cazul alimentării autobuzelor cu metan, aceste vehicule vor avea capacitatea de a funcționa un termen mai îndelungat decât dacă sunt alimentate cu motorină.

Vadim Ceban spune că pentru implementarea unui asemenea proiect este necesar să fie dezvoltate toate infrastructurile necesare. În primul rând, trebuie creeate stații speciale de alimentare care să poată aproviziona transportul cu cantitatea necesară de metan. La moment, compania este gata să investească în construcția unor astfel de stații de alimentare ce pot fi amplasate în apropierea conductelor de gaz de înaltă presiune, a menționat el.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0