Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

COVID-19: Un număr mare de cazuri înregistrate și astăzi

© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaSpecialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țară, legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 17 sept. - Sputnik. Astăzi au fost confirmate 622 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, după ce au fost efectuate 2 815 teste, dintre care 2 501 au fost primare şi 314 repetate. Doar patru cazuri din total sunt de import din Turcia, România, Bulgaria și Germania.

Сотрудница лаборатории проводит испытания вакцины от COVID-19 в центре эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 este testat și în Belarus
Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 44 983. Din numărul total de persoane la care astăzi a fost confirmat virusul 34 sunt lucrători medicali. S-au îmbolnăvit 11 medici, 21 asistenți medicali și 2 persoane care reprezintă personalul auxiliar.

În prezent, 547 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 36 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 231 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp alte 507 persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 33 239 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza coronavirusului 10 persoane cu vârste cuprinse între 53 și 82 de ani, din raioanele Rezina, Soroca, Fălești, Ungheni, Anenii Noi, Strășeni, Nisporeni și municipiul Chișinău. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 170 de oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0