Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Averile funcționarilor publici: Descoperirile ANI

© Sputnik / Mihai CarausViorel Sochircă
Viorel Sochircă  - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea Națională de Integritate a pornit o serie de măsuri privind declarațiile de avere mai multor funcționari publici. Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Averile funcționarilor publici: Descoperirile ANI

Să declari că te plimbi cu mașina vecinului, să cumperi case și apartamente cu câteva mii de lei, dar care, de fapt, valorează zeci sau chiar sute de mii de euro, se pară că, este o normalitate pentru Republica Moldova. Acest  lucru a declarat șeful Direcției Evaluare, Prevenire și Implementare a Politicilor din cadrul Autorității Naționale de Integritate, Viorel Sochircă.

"Este de mirare când deschizi o declarație și vezi că funcționarul are un salariu decent, la fel și soția acestuia, dar ei declară valoarea automobilului de patru mii de lei. Misiunea inspectorului din cadrul Autorității Naționale de Integritate este să stabileasă dacă nu este o diferență substanțială între veniturile realizate de către subiect și bunurile care au fost dobândite pe parcursul deținerii unei funcții publice", a spus Viorel Sochircă.

Potrivit lui, lacunele din legislație, dar și mușumalizările la care recurg unele persoane publice contribuie la faptul ca acțiunile întreprinse în cadrul controalelor efectuate de ANI să nu aibă mari rezultate.

"Dacă nu vor fi intreprinse măsuri, atunci și în continuare vom avea demnitari care își procură mașini cu cinci mii de lei și au averi pe care nu le pot motiva", a subliniat Viorel Sochircă.

Ce soluții propune Viorel Sochircă aflați din emisiuniunea "Logica Puterii".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0