Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cele mai importante vitamine recomandate toamna - medic rus

CC0 / RitaE / Fruits et légumes
Fruits et légumes - Sputnik Moldova
Abonare
Vitaminele, care joacă un rol esențial în buna funcționare a organismului uman, nu pot fi sintetizate direct de corpul nostru, ceea ce înseamnă că este esențială o contribuţie din exterior, vitaminele ajutând la prevenirea multor patologii.

BUCUREŞTI, 16 sept – Sputnik. Imunologul rus Marina Apletaïeva a menţionat care sunt vitaminele capabile să asigure funcționarea normală a organismului la începutul toamnei.

000 - Sputnik Moldova
Cele mai sănătoase alimente pentru inimă, care previn infarctul - sfatul nutriţionistului

Astfel, un rol special în apărarea împotriva bolilor sezoniere îl are betacarotenul, conținut în fructele și legumele portocalii sau galbene, a spus specialista. Betacarotenul este în special un precursor al vitaminei A, care protejează membranele mucoase ale căilor respiratorii superioare împotriva virusurilor și bacteriilor.

„Vitamina A pură se găsește și în produsele lactate, dar uneori conținutul bogat în grăsimi al acestor produse este destul de ridicat, ceea ce înseamnă că este necesar să le consumăm cu moderaţie”, a subliniat Marina Apletaïeva într-un comentariu pentru canalul RT.

La fel de importantă pentru organism este vitamina C. Este un fel de tampon care ajută la îmbunătățirea imunității celulare.

„Vitamina C este, de asemenea, un antioxidant eficient, ea protejează celulele corpului de posibile daune”, a adăugat Apletaïeva, citată de Sputnik France. 

Alte vitamine necesare în sezonul de toamnă

Mai mulți nutriționiști au subliniat rolul vitaminei D, a cărei lipsă are un impact negativ asupra sănătății generale, deficienţa vitaminei D creând un risc mai mare de deces.

În plus, după cum au stabilit oamenii de știință ruși, cocarboxilaza, coenzimă derivată din vitamina B1 și utilizată intens în tratamentul diferitelor boli, inclusiv diabetului și insuficienței cardiace, este eficientă în lupta împotriva cancerului pulmonar.

Un cardiolog rus a spus, la rândul său, că vitamina D și vitaminele din grupul B sunt deosebit de importante pentru cei care au Covid-19 sau care s-au vindecat de coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0