Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația la frontieră: Mai multe intrări sau mai multe plecări?

© Photo : Poliția de Frontieră Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie
Punctul de trecere a hotarului Leușeni pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida situației pandemice grave, la frontierele Republicii Moldove se înregistrează un număr destul de mare de intrări și ieșiri - date actualizate ale Poliției de Frontieră.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 293 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 573 traversări persoane, dintre care 3 280 treceri la frontiera moldo-română, 1 125 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 168 treceri aeriene. Astfel, numărul de intrări și ieșiri este aproximativ egal (6720).

Poliția de Frontieră - Sputnik Moldova
Societate
Poliția de Frontieră: Câte încălcări au fost înregistrate timp de o săptămână

Polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; un caz de trafic ilegal de bunuri; un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; o persoană a fost depistat la controlul trecerii frontierei cu consemn național; 69 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 293 persoane și completate 4 712 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei, nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au înregistrat în decursul a 24 ore 214 apeluri de la cetățeni, fiindu-le oferite consultații în privința situației de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Amintim că până în data de 28 septembrie 2020, intrarea străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei în cazul călătoriei cu scop de tranzit este interzisă, cu excepția cazurilor cu caracter umanitar. Această modificare nu se aplică șoferilor, membrilor echipajului, deoarece persoanele din această categorie sunt exceptați de la interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0