Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert, despre vectorul pe care trebuie să-l aleagă Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaValentin Beniuc
Valentin Beniuc - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", doctorul habilitat în științe politice Valentin Beniuc a vorbit despre politica externă a Republicii Moldova. Iată care este opinia invitatului cu privire la vectorul pe care trebuie să-l aleagă țara noastră.
vectorul pe care trebuie să-l aleagă Moldova

Doctorul habilitat în științe politice Valentin Beniuc consideră că Republica Moldova  nu trebuie să aleagă între Est și Vest. În opinia lui, cel mai bun vector este orientarea spre interesele țării.

"Noi nu suntem capabili să alegem partea cu care vom avea relații fructuoase și pe potriva intereselor naționale. Trebuie să punem accent în primul rând pe interesele oamenilor [...]. Dacă noi nu avem o politică internă clară privind dezvoltarea politică, economică, socială, politici în domeniul tineretului și învățământului, atunci cum putem realiza interesul extern? Nu avem interes național, respectiv nu suntem capabili să alegem un vector", a declarat Valentin Beniuc.

De menționat că, potrivit unor statistici realizate de sociologi, 30 la sută dintre moldoveni consideră că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică orientată spre Vest, iar 39 la sută – spre Est.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0