Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Majoritatea podurilor din Chișinău trebuie reparate

© Facebook / Ilian CasuИзмаильский мост в Кишиневе
Измаильский мост в Кишиневе  - Sputnik Moldova
Abonare
Cum și din bani intenționează municipalitatea să repare podurile care leagă străzile principale ale orașului? Răspunsul a fost dat de viceprimarul Chișinăului Victor Chironda, în studioul radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În Capitală sunt multe obiective care necesită a fi reparate de urgență, însă sunt unele care mai pot aștepta. Scopul principal al autorităților municipale este reabilitarea podurilor, care au fost construite acum mai bine de 40 de ani și care nu au fost niciodată reparate.

ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
Societate
Harta care arată cum se deplasează autospecialele din Chișinău - Foto
În prezent, primăria caută fonduri pentru reabilitarea produrilor. Viceprimarul Chișinăului Victor Chironda a vorbit despre acest lucru în cadrul studioului Radio Sputnik Moldova.

"Pentru o evaluare detaliată a situației, în primul rând este necesară o concluzie a proiectului. În al doilea rând, este important de alocat mulți bani pentru lucrări, fiindcă întocmirea unui proiect este costisitoare. Până acum avem un proiect pentru repararea podului de pe strada Mihai Viteazul, dar nu există fonduri pentru realizarea reparației. Reabilitarea podurilor este, de asemenea, dificilă de realizat, deoarece fluxul de transport nu poate fi întrerupt", a spus viceprimarul Chișinăului Victor Chironda. 

În prezent, primăria dezvoltă un plan de restaurare a principalelor artere ale orașului și a podurilor.

Ion Ceban - Sputnik Moldova
Societate
Primarul Chișinăului renunță la mașină: Cum se va deplasa Ceban la Primărie
De asemenea, autoritățile municipale intenționează să găsească finanțare pentru implementarea unor astfel de proiecte costisitoare. 

"La una dintre următoarele ședințe ale consiliului municipal, când se va discuta despre buget, vom prezenta acest plan, sper că va fi aprobat. După aceea, vom putea căuta fonduri, vom anunța o licitație, vom găsi un antreprenor și vom putea începe lucrările", a mai spus viceprimarul Chișinăului.

Restaurarea completă a podurilor din Chișinău necesită o sumă de câteva ori mai mare decât bugetul municipal. Pentru a începe lucrări atât de mari, primăria intenționează să atragă împrumuturi pe termen lung din străinătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0